Årskontroll & Service

Vår rutin för årskontroll av röntgenutrustning baserar vi på vår mångåriga erfarenhet av odontologisk utrustning och verksamhet.

Kontrollrutin och våra protokoll har tagits fram i samarbete med vår strålfysiker Contrivex AB, och är godkända av Strålsäkerhetsmyndigheten.

 

Säkra en plats genom att teckna ett IT-avtal med oss.

Som avtalskund hos Care Dental, ger vi möjlighet att inkludera årskontroll/validering av röntgen i ert IT-avtal. Vi ansvarar då för att årligen kontakta klinik, boka och utföra kontroll.

Utöver detta tar vi gärna emot lösbokningar eller lägger till er i vår lista för kliniker som önskar kontaktas årligen för bokning av årskontroll.

Väl på plats försöker vi arbeta i det dolda och påverka verksamheten så lite som möjligt! Normalt behöver kliniken inte anpassa sig till vår personal utan vi kan utföra våra mätningar vid patientbyten. Kontroll av panoramaröntgen brukar ta ca 1 timma, tillgång till utrustningen är då lite begränsad.

För CBCT utrustning kan vi enbart erbjuda årskontroll för kliniker som anlitar Contrivex AB som strålfysiker.

Care Dental har till skillnad från vissa andra som erbjuder liknande tjänster, ett tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten att utföra bland annat underhåll av röntgenutrustning. För viss Panorama/CBCT utrustning tillåts vi därför utföra viss reparation eller service/kalibrering i samband med årskontroll/validering.